Gündem

Hangi Yaz Meyvesi Neye İyi Gelir?

Yaban Mersini:

Yaban mersini, antioksidan ve antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Özellikle, yaban mersinine karakteristik mavi-mor rengini veren bir bitki pigmenti ve flavonoid olan antosiyanin bakımından yüksektir. Bu bileşik, hastalığa yol açabilecek hücreye zarar veren serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. Tip 2 diyabet, kalp hastalığı, obezite, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri ve bilişsel gerilemeye karşı 1 avuç yaban mersini tüketin.

Muz:

Potasyum deposu olarak geçen muz genel sağlığınızı destekleyen polifenoller ve fitosteroller adı verilen çok çeşitli bitki bileşikleri sunarlar. Ayrıca, bağırsakta faydalı bakterilerin büyümesini destekleyen bir lif türü olan prebiyotikler açısından da zengindirler. İshal gibi bağırsak düzenin bozulduğu durumlar ve regl dönemlerinde öncelik vermeniz gereken meyvelerden biridir.

Ananas:

Ödem üzerinde etkileriyle bilinen bromelain içeriği kadar manganez içeriğiyle dikkat çeken ananas, beslenme programlarının olmazsa olmazı. Manganez metabolizmayı ve kan şekeri regülasyonunu destekler ve bir antioksidan görevi görür. Ödem probleminiz varsa v ya sık sık tatlı krizi yaşıyorsanız en az haftada bir kez ananas tüketin.

Çilek:

Kuşkusuz çoğu insanın favori meyvesi olan çilek C vitamini, flavonoidler, fenolik asitler, lignanlar ve tanenler gibi antioksidan görevi gören birçok bitki polifenollerce zengindir. Ayrıca düşük glisemik indeksiyle kan şekeriniz üzerinde büyük değişiklere sebep olmadığı için çilek yedikten sonra açlık yaşamazsınız. Cildin yenilenmesine, tatlı isteğinin giderilmesine yardımcı olan çileğe haftada en az bir kere tabağınızda yer açın.